Welkom bij Wonen Noordwest Friesland Over ons Nieuws en publicaties Nieuws Bewoners nieuwbouw Van Haersoltestrjitte Sexbierum kunnen aan de slag!

Bewoners nieuwbouw Van Haersoltestrjitte Sexbierum kunnen aan de slag!

Leestijd: 2 min

Ondanks coronacrisis krijgen huurders sleutel van hun nieuwe huurwoning

 

Op woensdag 22 april ontvingen de bewoners van de nieuwbouw aan de Van Haersoltestrjitte in Sexbierum de sleutel van hun woning. Een moment waar lang naar uit is gekeken. ‘Het heeft even geduurd, maar nu kunnen we aan de slag in ons nieuwe huis’ zo geven ze aan. De huurders zijn tevreden over hun nieuwe woning, die helemaal van deze tijd is. ‘Het is mooi geworden’ reageren ze. 

Mevrouw J. Syswerda voor haar
nieuwe woning

Door de coronacrisis verliep het open huis en de sleuteluitreiking anders dan normaal. Tijdens het open huis eind maart mochten de nieuwe huurders in tweetallen en op verschillende momenten de woning bekijken en zaken opmeten. Medewerkers van de corporatie waren daarbij niet aanwezig om uitleg te geven, maar op een kaartje bij de verschillende apparaten stond een toelichting. Tussendoor werd extra schoon gemaakt. Alles volgens de richtlijnen van het RIVM. 

Uitleg bij de apparaten

Ook de sleuteluitreiking was anders dan normaal. De nieuwe huurders konden zo naar binnen, waar de sleutels en alle papieren klaar lagen. Mooi dat op een aangepaste manier huurders in deze bijzondere tijd toch hun nieuwe huurwoning kunnen betrekken. 

Woningen Van Haersoltestrjitte Sexbierum
In 2019 zijn de 18 kleine en verouderde woningen aan de Van Haersoltestrjitte gesloopt. Daarvoor in de plaats heeft Bouwbedrijf Lont 10 mooie nieuwe woningen gebouwd. Vier van deze woningen zijn geschikt voor de wat oudere doelgroep, door de slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de verdieping is nog een tweede slaapkamer aanwezig. De overige zes woningen zijn comfortabele 1 á 2 persoonswoningen. Deze variant beschikt over een badkamer en twee slaapkamers op de verdieping. Alle woningen zijn voorzien van zonnepanelen, een luchtwarmtepomp en vloerverwarming op de begane grond. Kortom, een woning met de technieken van nu! 

Samen werken aan een mooie plek om te wonen en te spelen!
De gemeente heeft samen met buurtbewoners en schoolkinderen een plan gemaakt voor het realiseren van een speeltuin. Ook het openbaar groen wordt afgestemd met buurtbewoners. Een goed initiatief. Op deze manier is deze locatie weer een mooie plek om te wonen en te spelen.