Welkom bij Wonen Noordwest Friesland Over ons Nieuws en publicaties Nieuws Frans Kooiker en Herman van Kesteren versterken Raad van Commissarissen

Frans Kooiker en Herman van Kesteren versterken Raad van Commissarissen

Leestijd: 2 min

Wonen Noordwest Friesland benoemt twee nieuwe leden Raad van Commissarissen.

De Raad van Commissarissen van Wonen Noordwest Friesland heeft per 1 april Frans Kooiker uit Drachten benoemd als haar nieuwe voorzitter. Daarnaast is Herman van Kesteren uit Koudum benoemd als lid op voordracht van de huurdersorganisatie en lid van de auditcommissie. 

Wij zijn blij met de benoeming van deze twee nieuwe commissarissen’, geeft directeur-bestuurder Martine Huizinga aan. ‘Beide heren brengen veel expertise en ervaring mee, ieder op hun eigen werkterrein. Een mooie aanvulling op en versterking van onze Raad van Commissarissen.’
Met de komst van deze beide commissarissen wordt de RvC van Wonen NWF uitgebreid naar vijf leden. 

De heer Frans Kooiker

De heer Kooiker is geen onbekende in de corporatiesector en in Friesland. Zo is hij eerder algemeen directeur geweest van WoonFriesland en van het sociale werkvoorzieningsbedrijf Caparis NV. Daarnaast heeft hij gewerkt bij corporaties in Enschede, Deventer en Alphen aan den Rijn. Met de heer Kooiker krijgt Wonen NWF een maatschappelijk betrokken voorzitter, die zijn kennis en ervaring graag inzet voor de kwaliteit van het wonen in Noordwest Friesland. ‘Ik ben heel blij met het vertrouwen dat in mij is gesteld’, aldus de heer Kooiker. ‘Graag sta ik de RvC en de bestuurder met raad en daad terzijde. Wonen NWF heeft een goede naam bij huurders en stakeholders. Daarnaast spreekt het mij zeer aan dat de corporatie de komende jaren nog meer vanuit de betrokkenheid bij de huurders en de verbinding met andere partijen in het maatschappelijk veld wil werken. Daar kan ik echt mijn bijdrage aan leveren.

De heer Herman van Kesteren

De heer Van Kesteren is 34 jaar werkzaam geweest in de accountancy, waarvan meer dan 17 jaar als partner bij PwC. Hij is nu circa tien jaar werkzaam als adviseur/klankbord voor management en mkb-ondernemers. Daarnaast heeft hij veel ervaring bij toezichthoudende organen van maatschappelijke organisaties. Zo is hij commissaris (geweest) bij een grote woningcorporatie, bij een ziekenhuis, bij een instelling voor verslavingszorg en bij Revalidatie Friesland. ‘In mijn rol als commissaris zet ik mijn competenties en ervaring graag in voor de doelgroep van Wonen NWF, de huurders’, zo vertelt hij. ‘Om zo samen te werken aan het realiseren van betaalbare en duurzame woningen in een woonomgeving die als goed wordt ervaren. En waar initiatieven tot die leefbaarheid mede vanuit de corporatie worden geïnitieerd en ondersteund.